Nederland / Nederlands

Particulieren

Denkt u erover om te investeren in duurzame elektriciteit met zonnepanelen? Lees dan onze publicatie over zonnestroom financieel!

Energiesubsidiewijzer

Op de website van Energiesubsidiewijzer.nl staat een eenvoudige check waarmee u direct inzicht krijgt in de subsidies waarvoor u in aanmerking komt.

Het Nationaal Energiebespaarfonds

De Energiebespaarlening biedt een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Afhankelijk van hoeveel energie u gaat besparen, kan dit genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. En mogelijk kunt u zelfs wat extra gaan besparen!

De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Het fonds is gevuld door de Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN Bank. Totaal is er € 300 miljoen beschikbaar.

Meer informatie over deze Energiebespaarlening vindt u op de website van Het Nationaal Energiebespaarfonds.

Aftrek BTW zonnepanelen

Wist u dat u het BTW-bedrag dat in rekening is gebracht voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen in aftrek is te brengen? U krijgt echter niet het volledige terug, u moet namelijk nog wel BTW voldoen over de stroom die u in hetzelfde kalenderjaar zelf opwekt; die verlaagt het in aftrek te brengen BTW-bedrag. Het voordeel dat dit oplevert is wel nog steeds groter dan de subsidie van Rvo.nl, die in 2012 en 2013 beschikbaar gesteld werd door de overheid. Een mooi bedrag, dat u eigenlijk niet kunt laten liggen!

Wij hebben een BTW Teruggaaf Service overzicht voor u samengesteld, met daarin alle achtergrondinformatie over de BTW die op zonnepanelen teruggevraagd kan worden. U vind deze onderaan de pagina.

”‘Voor niets gaat de zon op’ staat op jullie briefpapier en dat lijkt waar te zijn. Niet alleen voor het aanbieden van jullie BTW Teruggaaf Service, maar zeker ook voor de daadwerkelijke uitvoering daarvan. Graag wil ik jullie complimenteren met deze service en het ontzorgen van mijn BTW aangifte.” -Jeroen Nobel

“Hartelijk dank voor jullie uitstekende service. Ik heb inmiddels ook mijn dossier ontvangen. Dankzij jullie tip heb ik ook al de kwartaalaangifte de deur uitgedaan en deze is geaccepteerd door de belastingdienst. Als mij ooit vragen worden gesteld over zonnepanelen zal ik zeker jullie naam noemen en jullie service roemen.” -Wim Jansen

Wij doorlopen dan voor u het gehele proces om uw BTW terug te vorderen bij de belastingdienst, inclusief het aanvragen van de ontheffing voor de administratieve verplichting. U hoeft (bijna) niets zelf te doen. Dit kost eenmalig € 107.44 exclusief BTW (deze BTW wordt ook teruggevraagd). Om hiervan gebruik te maken, vult u het inschrijfformulier in dat u achterin ons BTW Teruggaaf Service overzicht vindt.

Bijlagen:

Deel deze pagina