Nederland / Nederlands

Certificeringen

SolarNRG legt aan de lopende band zonnepanelen en bijbehorende constructies op daken. Daarvoor moeten onze werknemers het dak op. Dat werken op, soms grote, hoogte brengt natuurlijk risico’s met zich mee, zeker in de natte maanden van het jaar; dan is een uitglijder zo gemaakt.

In september 2011 kreeg SolarNRG het VCA:2008/5.1-certificaat. Daarmee tonen wij aan bij het werken op hoogte alle veiligheidsvoorschriften in acht te nemen.

Alle werknemers die voor SolarNRG het dak op gaan zijn verplicht te werken met valbescherming en schoenen met stalen neuzen. Zonder die middelen mogen ze het dak niet op. Dit is niet alleen in hun eigen belang; bij ongelukken is SolarNRG namelijk aansprakelijk.

Het SGS-instituut in Spijkenisse dat het certicaat afgaf: “De VGM Checklist Aannemers (VCA) is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Het VCA-certificaat is een verklaring dat er een vertrouwen bestaat dat een bedrijf de werkzaamheden waarvoor het gecertificeerd is, veilig kan uitvoeren.”

KvINL SEI-erkenning

Met name voor installatiewerk in bestaande bouw heeft een SEI-erkenning een duidelijke, toegevoegde waarde voor een installatiebedrijf. De ondernemer toont zijn potentiële opdrachtgever dat hij ervaring heeft met het werk, dat hij adequaat opgeleide mensen in dienst heeft en dat zijn kwaliteit met enige regelmaat wordt gecontroleerd.

Zonnekeur Installateur

Steeds meer mensen zien dat de zon een belangrijke belofte is voor een schone en betaalbare energie in de toekomst. Het laten installeren van zonnepanelen is populair. Tegelijkertijd is het een relatief nieuwe technologie; in de meeste technische opleidingen kwam zonne-energie tot voor kort nauwelijks aan bod. Het is voor een klant moeilijk te beoordelen of een installateur over de benodigde expertise beschikt. Om die reden is het keurmerk Zonnekeur in het leven geroepen door Holland Solar, DEPK en Uneto-VNI. Producten en bedrijven die het Zonnekeur voeren, daar kunt u van op aan.

QBISnl Vakman

QBISnl is in 2013, mede op verzoek van de overheid, opgericht als openbaar nationaal kwaliteitsregister van gekwalificeerde installateurs en installatiebedrijven in de (duurzame) bouw- en installatiesector. Zo hebben consumenten een betrouwbaar handvat bij de keuze uit een breed marktaanbod. Van vakbekwaam installatiebedrijf voor duurzame energie-installaties tot gecertificeerde elektricien of EPA-adviseur. Van energielabel-specialist tot duurzame energie installateur. Installateurs en adviseurs die QBISnl in de zoekresultaten toont zijn vakbekwaam, gekwalificeerd of gecertificeerd. De installateurs beschikken over de juiste specialistische vaardigheden om de installatietechniek in en om uw huis goed en state of the art uit te voeren.

Deel deze pagina