Nederland / Nederlands

Zonnepaneel populairder dan HR-ketel

15 december 2011 - Zonnepanelen en zonneboilers zijn op dit moment bij installatiebedrijven populairder dan de nieuwe generatie HR-ketels, waar het gaat om de verduurzaming van bestaande bouw. Dat blijkt uit onderzoek van Bouwkennis.

Onderzoeksinstituut BouwKennis vroeg aan alle marktpartijen wat de beste maatregelen zijn om een bestaand gebouw energiezuinig te maken. Installateurs noemen -in tegenstelling tot eerdere jaren- zonnepanelen en zonneboilers vaker dan de nieuwe generatie HR-ketels. Bouwbreed (architecten, aannemers, ontwikkelaars, corporaties, adviseurs en installateurs) noemt 39 procent van de ondervraagden zonnepanelen als eerste, nauw gevolgd door de ketels (37 procent).

Volgens Bouwkennis komt de opmars doordat zonne-energie in de meeste gevallen al goedkoper is dan grijze stroom. De prijzen van grijze stroom nemen toe, terwijl zonnepanelen steeds goedkoper en efficiƫnter worden.

Bron: www.bouwkennis.nl/database/ontwikkelingen_bouwketen/ontwikkelingen_bouwkolom/duurzaamheid_en_energie/bouw_zoekt_heil_in_trias_energetica_bij_renovatie

Deel deze pagina