Nederland / Nederlands

Zonnemobiel op Android

18 februari 2011 - Net voor de zomer kunnen Android-fans een mobieltje met een ingebouwd zonnepaneeltje aanschaffen. Niet de eerste zonnemobiel, Sharp en Samsung maakten er eerder eentje. En zeker niet een superkrachtige Android-smartphone, zoals de afgelopen week in Barcelona gepresenteerde nieuwste HTC-, Sony-Ericsson- of Samsung-modellen maar toch een aardig ‘groene’ mobiele telefoon, die geen externe zonnelader nodig heeft. Het in Nederland vrij onbekende Chinese merk Umeox maakt ‘m.

De mobiel laadt de 2300 mAh accu op zonnestroom in twee-en-half uur voldoende bij voor een dag gebruik. Een helemaal lege acuu opladen duurt op zonnestroom echter wel 17 uur en zo lang schijnt de zon meestal niet op een dag, dus het is zaak de accu op het lichtnet één keer goed vol te laden en dan met daglicht of kunstlicht ‘s avonds de accu bij te houden.

Een prima mobiel voor wandelaars, die niet dagelijks een stopcontact in de buurt hebben, maar wel via internet en gsm bereikbaar willen blijven.

Voor sportievelingen die het wat ruiger aanpakken of werknemers in de bouw is er ook een Umeox-rough-solar-model, gemaakt met de Franse firma M.T.T.

Deel deze pagina