Nederland / Nederlands

Zonnegrond

3 juni 2014 - SolarNRG gaat zogeheten “zonne-energiecentrales” bouwen op braakliggende terreinen in opdracht van projectontwikkelaar Zonnegrond.

Deze energiecentrales bestaan uit kavels vanaf 25m (circa 8 zonnepanelen). Particulieren kunnen duurzaam investeren in hun eigen stukje Zonnegrond en hierdoor profiteren van het opgeleverde rendement, zonder dat de panelen op hun eigen dak liggen!

De opbrengst van opgewekte groene stroom wordt maandelijks met de eigenaar afgerekend of verrekend. Met de eigen Zonnegrond installatie behalen particulieren een aantrekkelijk rendement én werken zo aan een duurzame toekomst.

Het eerste project van Zonnegrond wordt aangelegd op bedrijven terrein Breekland in de gemeente Langedijk. Hier komt een zonne-energiecentrale van ruim 5.500 zonnepanelen op een terrein van 2 hectare groot! Deze installatie levert 1.360.000 kWh stroom, goed voor de gemiddelde stroomvoorziening van circa 400 huishoudens.

SolarNRG voert de hele engineering - tot en met het transformatorhuisje - uit en levert alle materialen incl. de constructie die zij in samenwerking met TNO ontwikkeld heeft. De installatie wordt gebouwd op een staalconstructie die met betonnen poeren in de grond wordt verankerd.

Er worden Orange polykristallijn panelen gebruikt van 250 wp per stuk en SMA Sunny Tripower 20000TLEE10 omvormers.

Wanneer u zelf een veldopstelling wilt laten bouwen kunt u contact opnemen met SolarNRG

Deel deze pagina