Nederland / Nederlands

Vakantiegeld voor zonnepanelen

3 juni 2014 - Een poll onder 2.834 Nederlanders van HIER bespaart heeft aangetoond dat 37 procent van de Nederlanders bereid is te investeren in zonnepanelen. Het vakantiegeld dat deze maand uitgekeerd wordt, blijkt een uitkomst voor de drempel van de aanschafprijs van zonnepanelen.

Uit het onderzoek komt naar voren dat jongeren (>50% van 18-24 jarigen) eerder bereid zijn dan ouderen (29% van 55-plussers) hun vakantiegeld hiertoe aan te wenden. Bart de Voogd, algemeen directeur van het HIER klimaatbureau: ‘Wij merken dat steeds meer Nederlanders bewuste keuzes willen maken, maar dat ze aanhikken tegen kosten én dat ze niet goed weten waar ze het beste kunnen besparen.’ Uit het onderzoek blijkt tenslotte dat ruim veertig procent van de Nederlanders zonnepanelen wil! De grootste reden om geen zonnepanelen aan te schaffen is echter de aanschafinvestering. Ruim een kwart van de ondervraagden vindt zonnepalen nu nog te duur.

Een zonnepaneleninstallatie heeft u bij SolarNRG al voor € 3.162,50 (inclusief BTW). Deze set bestaat uit 11 Orange 250 Wp Polykristallijne panelen en een Growatt 3000 TL omvormer. Hiermee wekt u per jaar circa 2500 kWh op. Dit is genoeg om 9 uur per dag te stofzuigen of 9 uur per dag de wasmachine te laten draaien! Genoemde prijs is exclusief montage.

Deel deze pagina