Nederland / Nederlands

TU-Delft student Jessica afgestudeerd bij SolarNRG

29 september 2014 - Op 26 augustus is TU-Delft student Jessica Hernandez met een 7,5 afgestudeerd op haar afstudeerproject bij SolarNRG. Jessica volgde de master Sustainable Energy Technologies en specialiseerde zich op zonnestroom technologie bij de vakgroep Photovoltaic Materials and Devices van de faculteit Elektrotechniek.

In haar project ontwikkelde ze een model waarmee voor elke willekeurige kompasrichting en hellingshoek de over het jaar binnenkomende zonne-energie berekend kan worden. Hiermee kan voor elke oriëntatie een diagram gemaakt worden waarin inzichtelijk gemaakt wordt op welk vermogensgebied de zonnepanelen de meeste energie zullen opleveren. Zo werd bijvoorbeeld duidelijk dat zonnepanelen die op het noorden gericht zijn bij bepaalde hoeken nooit meer dan 40% van het Wattpiekvermogen zullen afgeven.

Deze data helpt ons vervolgens om voor elke situatie de meest optimale combinatie van zonnepanelen met omvormer te bepalen. Zo kan er bijvoorbeeld gericht op het noorden in sommige situaties een omvormer gebruikt worden met maar de helft of zelfs een derde van het Wattpiekvermogen van de zonnepanelen.

Jessica’s resultaten zullen de komende tijd dan ook geïmplementeerd worden in SolarNRG’s engineering en offertesoftware, zodat we nog beter in staat zullen zijn voor elke situatie de meest optimale oplossing te bieden. Jessica zal dan ook werkzaam blijven om haar rekenmodel verder uit te breiden, bijvoorbeeld voor Oostwest daken.

SolarNRG feliciteert Jessica van harte met het behalen van haar masterdiploma!

Deel deze pagina