Nederland / Nederlands

Subsidie zonnepanelen Den Haag

8 september 2011 - Particulieren, bedrijven en organisaties uit Den Haag kunnen vanaf 8 september subsidie aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. De gemeente wil op deze manier het opwekken van duurzame energie stimuleren. Volgens wethouder Rabin Baldewsingh (Duurzaamheid) sluit deze stimuleringsregeling heel mooi aan bij de ambitie om Den Haag in 2040 klimaatneutraal te laten zijn

Voor 2011 is een bedrag van 496.000 euro beschikbaar waarvan 198.000 exclusief bestemd voor particulieren en 298.000 voor overige aanvragers. In totaal komt er tot en met 2014 bijna 2 miljoen euro beschikbaar om versnelde plaatsing van zonnepanelen mogelijk te maken.

De subsidie wordt toegekend op basis van een open inschrijving. Inschrijvers geven zelf aan hoeveel vermogen zij willen plaatsen (uitgedrukt in Wattpiek) en welke financiƫle bijdrage zij van de gemeente willen ontvangen. De inschrijver die de laagste financiƫle bijdrage per Wattpiek nodig heeft komt als eerste in aanmerking voor subsidie. Deze manier van subsidietoekenning moet leiden tot maximaal effect in relatie tot het beschikbare budget voor subsidie.

Er is een aantal voorwaarden waaraan elke inschrijver moet voldoen. Het minimale vermogen dat per aanvraag geldt is bijvoorbeeld 600 Wattpiek en de panelen moeten binnen 6 maanden na toekenning van de subsidie geplaatst worden.

Alleen zonnepanelen (die elektriciteit opwekken) vallen binnen deze regeling. Voor zonneboilers kan dus geen subsidie worden aangevraagd. Alle voorwaarden en de aanvraagformulieren zijn te vinden op www.denhaag.nl/duurzaamheid.

Den Haag wil in 2040 een klimaatneutrale stad zijn die zuinig omgaat met energie, duurzame energie gebruikt en haar CO 2 -uitstoot compenseert. Den Haag heeft goede mogelijkheden om deze doelstelling waar te maken. Door haar ligging aan zee zijn er veel zonuren en ook windkracht is er genoeg. Daarnaast heeft Den Haag goede ervaringen opgedaan met het aanboren van aardwarmte voor energievoorziening.

Bron: www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Subsidieregeling-zonnepanelen.htm

Deel deze pagina