Nederland / Nederlands

SolarNRG VCA-gecertificeerd

13 oktober 2011 - SolarNRG legt aan de lopende band zonnepanelen op daken. Daarvoor moet het personeel het dak op. Dat werken op -soms grote - hoogte brengt natuurlijk risico’s mee, zeker in de natte maanden van het jaar; dan is een uitglijder zo gemaakt.

Eind september 2011 kreeg SolarNRG het VCA:2008/5.1-certificaat. Daarmee toont SolarNRG aan bij het werken op hoogte alle veiligheidsvoorschriften in acht te nemen.

Personeelsleden die voor SolarNRG het dak op gaan zijn verplicht te werken met valbescherming en schoenen met stalen neuzen te dragen. Zonder die middelen mogen ze het dak niet op.

Het is niet alleen in hun eigen belang gezekerd en veilig op het dak panelen te plaatsen. Bij ongelukken is SolarNRG aansprakelijk.

Het SGS-instituut in Spijkenisse dat het certicaat afgaf: ,,De VGM Checklist Aannemers (VCA) is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Het VCA-certificaat is een verklaring dat er een vertrouwen bestaat dat uw bedrijf de werkzaam-heden waarvoor u gecertificeerd bent, veilig kan uitvoeren.’‘

Bron: www.nl.sgs.com/ssc-veiligheid-information-request.htm#vca

Deel deze pagina