Nederland / Nederlands

SolarNRG plaatst 2.394 zonnepanelen bij Lievaart Planten BV

2 februari 2017 - Op het terrein van bloemenveiling Flora Holland in Honselersdijk wekt Lievaart Planten BV sinds deze week meer dan de helft van haar totale stroomverbruik zelf op. Peter Tack, directeur van Lievaart Planten heeft SolarNRG de opdracht gegund om de bijna 2.400 JA Solar 265 Wattpiek zonnepanelen, met ingebouwde SolarEdge optimizers, te installeren. De installatie, die tevens is uitgevoerd met SolarEdge omvormers, gaat zo’n 580.000 kWh per jaar opwekken.

Lievaart Planten maakt gebruik van de SDE+ subsidie uit 2015. Deze subsidie garandeert een minimale prijs voor zonnestroom vanuit de overheid, waardoor de installatie binnen 7 jaar is terugverdiend; de subsidie loopt voor een periode van 15 jaar. Alle zonnestroom wordt direct verbruikt door Lievaart Planten en haar huurders, waardoor er bijna geen stroom wordt terug geleverd aan het net. Het gebruik van zonnepanelen sluit namelijk naadloos aan bij het verbruik van hun koelcellen; in de zomer wanneer het warm en zonnig is verbruiken de koelcellen de meeste stroom, maar is ook de opbrengst van de zonnepanelen het hoogst. Lievaart Planten is het eerste bedrijf op het terrein van Flora Holland dat gebruik gaat maken van zonnepanelen.

Tot en met 7 maart 2017 kunnen bedrijven opnieuw gebruik maken van de SDE+ subsidie, die dit jaar maar liefst 12 miljard euro bedraagt.

Meer weten? Mail één van onze adviseurs of bel naar 0174 - 444 171.

Deel deze pagina