Nederland / Nederlands

SolarNRG geeft gastcollege op de Haagse Hogeschool

14 november 2014 - Hoewel de PV-branche al jaren sterk groeit en er in Nederland jaarlijks honderden Megawatts aan zonnepanelen geïnstalleerd worden, wordt hier in het hoger onderwijs nog maar weinig aandacht aan besteed. SolarNRG ziet in de toekomst een potentieel tekort ontstaan aan voldoende geschoolde afgestudeerde Elektrotechniek-studenten en is om die reden met de Haagse Hogeschool een samenwerking gestart.

Als resultaat hiervan heeft Stephan van Berkel van SolarNRG in november twee dagen gastcollege gegeven aan een groep vierdejaars studenten als onderdeel van de Powerminor, georganiseerd door Tennet en in samenwerking met de opleidingen Elektrotechniek van de Haagse Hogeschool, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Hogeschool van Amsterdam.

De studenten kregen les in de basics van zonnecel-technologie en een verdieping op het gebied van PV-systemen. De studenten kregen na afloop van de eerste dag een ontwerpopdracht mee waarbij ze twee systemen moesten ontwerpen op basis van een van de volgende drie ontwerpdoelstellingen:

1. Kortste terugverdientijd
2. Maximale energieopbrengst van beschikbaar dakoppervlak
3. Esthetisch meest optimale systeem.

Deze opdracht werd door alle studenten enthousiast uitgevoerd en gepresenteerd op de tweede dag.

De Haagse Hogeschool is naar aanleiding van de gastcolleges zo enthousiast dat ze de door SolarNRG ontwikkelde lesstof gaat opnemen in het vak Energietechniek voor alle eerstejaars Elektrotechniek studenten.

SolarNRG is bijzonder verheugd om op deze manier bij te kunnen dragen aan de groei en verdere professionalisering van de PV-branche.

Deel deze pagina