Nederland / Nederlands

SolarNRG als beste uit de bus voor 3e ronde ‘Vraagbundeling Zonnepanelen’

2 juli 2013 - Eind vorige week heeft LTO Energie (verduurzaming van energie in de agrarische sector) namens LTO Noord, LLTB en ZLTO een overeenkomst getekend met SolarNRG voor de levering van bijna 400 zonnestroominstallaties in de derde ronde Vraagbundeling Zonnepanelen.

Na een zorgvuldig aanbestedingstraject is SolarNRG als beste uit de bus gekomen met een scherp aanbod voor turn-key (compleet en werkend) geleverde zonne-energie installaties voor de leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB.

Zorgvuldig
Bij de beoordeling van 28 offertes van leveranciers is niet alleen naar de prijs gekeken. Ook de technische kwaliteit van de zonnepanelen, het rendement en andere factoren (als betrouwbaarheid van de leverancier op basis van financiële gegevens, leveringscapaciteit, serviceverlening) speelden een belangrijke rol. SolarNRG bestaat al 10 jaar en is inmiddels één van de grootste spelers op de Nederlandse markt. Dit bedrijf beschikt over een team ervaren en goed opgeleide installateurs. Er zijn per regio meerdere PV-installateurs beschikbaar voor realisatie en nazorg. Er is een zeer zorgvuldig aanbestedingstraject gevolgd. Gelet op deze procedure kan LTO Energie met trots zeggen dat op het moment van gunning het beste aanbod, uit een representatieve groep aanbieders op de markt, is geselecteerd.

Verduurzaming
Er is volop belangstelling voor zonne-energie. Verduurzaming van de agrarische bedrijfsvoering is voor de drie LTO organisaties (LTO Noord, LLTB en ZLTO) een belangrijk speerpunt. Daarin past ook het zo goed mogelijk benutten van zonne-energie door het plaatsen van zonnepanelen op agrarische gebouwen. Door grootschalig in te kopen willen de LTO organisaties voor hun leden de beste prijs-kwaliteitverhouding garanderen. Na reeds twee succesvolle rondes van ‘Vraagbundeling Zonnepanelen’ is nu de derde ronde in volle gang.

In de meeste provincies gaat vandaag (maandag 1 juli) de subsidieregeling ‘Asbest van het dak, zonnepanelen erop’ open. Deze regeling is erop gericht om het nog aanwezige asbest in de agrarische sector te saneren in combinatie met de installatie van zonnepanelen.

Betrokken partijen
Vraagbundeling zonnepanelen is een initiatief van LTO Noord, LLTB en ZLTO en wordt uitgevoerd door LTO Energie, LTO Noord Advies en Projecten LTO Noord. Het is financieel mogelijk gemaakt door de LTO Noord Fondsen.

Deel deze pagina