Nederland / Nederlands

SolarEdge trainingen groot succes

28 juni 2013 - Afgelopen week organiseerde SolarNRG twee SolarEdge trainingen voor haar dealers. Dit was een groot succes; zo’n dertig installateurs bezochten de training die gegeven werd door een expert van SolarEdge zelf.

In de training werd ingegaan op de steeds populairdere vraag naar “micro-oplossingen”: omvormers die uit elk paneel zo veel mogelijk energie kunnen onttrekken. Conventionele stringomvormers kunnen dit namelijk maar in beperkte mate: zit er een wat minder goed presterend paneel in een string, dan worden alle andere panelen in dezelfde string hierdoor tegengehouden. Deze verliezen kunnen oplopen tot 5%. Als er sprake is van schaduw kan dit zelfs nog veel meer zijn.

SolarNRG is daarom trots hier een goede oplossing voor te bieden: het systeem van SolarEdge. Hierbij beschikt elk paneel over een zogenaamde optimizer die er voor zorgt dat elk paneel maximaal benut wordt. Deze optimizers worden vervolgens in serie geschakeld en aangesloten op de SolarEdge omvormer die de gelijkstroom van de optimizers omzet in een nette 230V 50Hz wisselstroom.

De voordelen van SolarEdge op een rijtje:

  • Opbrengst: een hogere opbrengst, vooral in het geval van beschaduwing
  • Monitoring: de prestaties zijn per paneel te bekijken via het internet
  • Flexibel: verschillende oriëntaties en zelfs typen panelen kunnen in 1 string met elkaar verbonden worden
  • Veiliger: valt de stroom uit dan geeft elke optimizer nog maar 1 volt af

Deel deze pagina