Nederland / Nederlands

Soladin WEB wint Solar Industry Award 2013

22 november 2013 - De nieuwe serie Mastervolt Soladin WEB omvormers heeft de eerste prijs gewonnen van de Britse Solar Industry Awards 2013 in de categorie “Product van het jaar”. Deze awards zijn een uiting van erkenning en waardering voor succesvolle ontwikkelingen binnen de gehele keten van de zonne-energiesector en werden uitgereikt tijdens de SOLAR UK Conferentie.

“Mastervolt is ontzettend blij met deze prijs voor de Soladin WEB. We hebben de ervaringen en verwachtingen van installateurs en gebruikers rechtstreeks geïntegreerd in het ontwikkelproces. Dit heeft ertoe geleid dat bij de ontwikkeling rekening is gehouden met de behoefte aan gebruiksvriendelijkheid, en daarom heeft Mastervolt ervoor gezorgd dat de omvormer in een handomdraai kan worden geïnstalleerd en dat het monitoren uiterst eenvoudig in zijn werk gaat,” aldus David Bassie, Product Manager Solar bij Mastervolt.

Ondanks zijn compacte omvang is de Soladin WEB de eerste omvormer in zijn klasse die standaard is uitgerust met geïntegreerde, gebruiksklare WiFi in combinatie met gratis gebruikersvriendelijk online monitoring via het IntelliWeb portaal. Hiermee kunnen eigenaren zelf hun investering monitoren zonder technische voorkennis, extra apparatuur of software. De Soladin WEB is tevens de eerste omvormer in zijn klasse waarvan de firmware op afstand kan worden ge-update via het internet.

Bijdragend aan de keuze voor Soladin WEB is het feit dat deze serie is voorzien van IntelliConcept: acht slimme innovaties die samen zorgen voor een hogere jaaropbrengst die kan oplopen tot 10%. Deze IntelliConcept functies verlengen de bedrijfstijd, houden rekening met bewolking, schaduw en temperatuursveranderingen en garanderen een stabiel hoog rendement. Verliezen in de bekabeling worden tot 80% gereduceerd.

Door de geïntegreerde HF transformator en de variabele ingangsspanning kunnen de omvormers worden gebruikt in combinatie met alle PV-modules. Elke Soladin WEB is voorzien van ‘quick connect’ AC-terminals en veilige DC-connectoren ten behoeve van een snelle en gemakkelijke installatie.

Deel deze pagina