Nederland / Nederlands

Senersun panelen leveren ruim 450kWh meer op!

21 mei 2013 - Solaris - dealer van SolarNRG - is een klein schalig, jong en dynamisch bedrijf wat zich toe heeft gelegd op advies, verkoop en installatie van zonnestroomsystemen bij particuliere woningeigenaren.

Solaris heeft een eigen zonnepaneleninstallatie aan de Cypergras 213 in Den Haag. Deze levert nu precies een jaar energie en dus is het tijd voor Solaris om de balans op te maken.

Wat blijkt? Ook hier leveren de Senersun panelen méér energie dan gedacht. Geheel verrassend was dat natuurlijk niet, mede doordat de opbrengst bijna dagelijks bekeken wordt en door de eerdere berichten, die o.a. in PV-magazine en de website van Senersun zelf hebben gestaan.

In de ontwerpfase had Solaris berekend dat de installatie, met een totaal vermogen van 2880Wp, ongeveer 2200kWh per jaar zou moeten gaan opbrengen.
De teller staat nu, na precies één jaar op een dikke 2650kWh, ruim 450kWh meer dan gedacht!! De installatie heeft dus 20% meer opgebracht dan vooraf was berekend. Dat komt neer op een extra besparing van €100,- voor dit jaar.

Deze extra opbrengst is het resultaat van een aantal factoren.

  • Als eerste is de gemaakte berekening altijd aan de veilige kant. De gebruikte software is een veel gebruikt programma en ook de tweede, handmatige, berekening is niet expres laag gehouden.
  • Als tweede zal het koude en zonnige weer van, met name februari en maart, een aardige extra duit in het zakje hebben gedaan, maar dat levert geen 450kWh op.
  • Als laatste, maar zeker niet de minste factor, zijn de Senersun panelen gewoon hele goede panelen met een positieve vermogenstolerantie. Alle Senersun panelen leveren meer dan wordt opgegeven door de fabrikant.

Solaris stelt vast dat in hun geval, zonder cijfermatige onderbouwing, de panelen 10% to 15% meer energie leveren dan vooraf gedacht! Een resultaat waar zij erg blij mee zijn!

Deel deze pagina