Nederland / Nederlands

Scholen goedkoop aan de zonnestroom

11 januari 2011 - De Provincie Noord-Holland wil samen met scholen werken aan energiebesparing en duurzame energieopwekking. Om energiebesparing een extra impuls te geven én zichtbaar te maken, opent in februari 2011 een provinciale subsidie ‘Zonnestroom voor Scholen’ voor het plaatsen van zonnepanelen op schoolgebouwen in basis- en voortgezet onderwijs. Dat schrijft het Vechtjournaal.

Via deze regeling kan een school en subsidie aanvragen tot circa tweederde van de aanschafkosten voor zonnepanelen. Daarmee wordt de terugverdientijd behoorlijk verkort.

In de subsidieregeling vallen twee systeemgroottes.

Systeem 1 is een installatie met een vermogen van 7 kWp. De investering daarvoor is ongeveer € 21.000,- . Daarvan vergoedt de provincie circa tweederde via subsidie. De installatie wekt per jaar ruim 6.000 kWh elektriciteit op. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3.200 kWh per jaar.

Systeem 2 heeft een vermogen van 3,5 kWp. De investering is circa € 11.000,-. Daarvan vergoedt de provincie weer tweederde via de subsidie. De installatie wekt per jaar ruim 3.000 kWh zonnestroom op.

De Provincie Noord-Holland besluit eind januari definitief over de toekenning en hoogte van het beschikbare budget. De regeling opent dan naar waarschijnlijk op 15 februari.

Bron: Vechtjournaal.nl

Deel deze pagina