Nederland / Nederlands

Passie voor zonne-energie

21 oktober 2013 - Jeroen Haringman (www.solarwebsite.nl), zeer gewaardeerde klant van SolarNRG, begon in 2006 met een zonnestroominstallatie van 555 Wp.

Het ‘zonne-virus’ had Jeroen in zijn greep en hij breidde de installatie een aantal keer uit tot in totaal 2125 Wp. Het is volgens Jeroen prima mogelijk om uiterst comfortabel te leven met slechts een fractie van het energieverbruik; de zonnestroominstallatie levert elk jaar een negatieve elektriciteitsrekening op van zo’n -150 kWh.

Omdat de installatie vanaf 2006 over meerdere jaren plaatsvond, bestaat de uiteindelijke installatie uit meerdere soorten panelen verspreid over meerdere windrichtingen. SolarNRG leverde indertijd 3 x Sharp 170 Wp en 3 x Sharp 185 Wp panelen, beide sets uitgerust met een Soladin 600 omvormer. Monitoring van alle panelen vindt plaats via de producten van Plugwise.

Jeroen Haringman probeert met zijn website www.solarwebsite.nl en optredens in andere "main stream" media duurzaamheid op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Zo vertelde hij onlangs gepassioneerd over zijn installatie in een filmpje op de Gathering of the Tweakers.

Deel deze pagina