Nederland / Nederlands

Overlijden Wubbo Ockels groot verlies

19 mei 2014 - Wubbo Ockels was een zeer gewaardeerde klant van SolarNRG en groot visionair op het gebied van duurzaamheid. Zijn overlijden is een groot verlies voor heel Nederland.

De voormalige astronaut voelde dat zijn missie niet in de ruimte lag, maar op aarde; die door onnadenkendheid van de mens vernietigd werd. Eind januari schreef hij daarom onderstaand statement voor de mensheid (bron Algemeen Dagblad):

Het is genoeg, we zijn te ver gegaan!!! De industriƫle revolutie heeft ons in een ongewenste situatie gebracht. We zijn door de natuur geraasd, we vernietigen onze levensbronnen. We moeten stoppen, we moeten veranderen, we moeten een ander pad kiezen, we moeten onze levens veranderen, en de manier waarop we zaken doen.

Laten we ‘het menselijke tijdperk’ begroeten. Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons. Laat het voor iedereen duidelijk zijn: we moeten een nieuwe houding vinden, een nieuwe cultuur, een nieuwe instelling, een nieuwe eenheid van de mensheid, voor ons voortbestaan.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte en kracht toe.

Deel deze pagina