Nederland / Nederlands

Nieuw: SolarEdge dynamische vermogensregeling

30 mei 2014 - De energieprijzen stijgen voortdurend. Dit is een pleidooi om grote PV-systemen te installeren zodat eigenaren het energieverbruik uit het net kunnen minimaliseren. In Nederland hebben veel gebouwen echter een meterkast met 3×80A hoofdzekeringen. Het is niet toegestaan om meer stroom terug te leveren aan het net. Zonder een energiebeheersysteem is de maximum systeemcapaciteit daarom 3×80A x 230V = 55kW. In sommige gebouwen kan het energieverbruik hoger zijn dan de hoeveelheid energie die door een dergelijk systeem wordt opgewekt waardoor er energie van het net moet worden afgenomen.

De Smart Energy Management oplossing van SolarEdge, ge├»ntegreerd in de SolarEdge omvormers, regelt dynamisch het vermogen van de omvormers en maakt het mogelijk om PV-systemen te installeren die groter zijn dan 55kW. Hiermee kun je een groter gedeelte van je energierekening compenseren terwijl de stroom die je aan het net teruglevert gegarandeerd niet boven de grens van 3×80A komt.

Hiervoor moet de SolarEdge omvormer wel aangesloten worden op een energiemeter, die het elektriciteitsverbruik of het elektriciteitstransport over de hoofdaansluiting meet. Ook hiervoor biedt SolarEdge oplossingen in de vorm van een kWh-meter of de mogelijkheid om andere ondersteunde kWh-meters d.m.v. S0 uit te lezen.

Deel deze pagina