Nederland / Nederlands

Nieuw: Bliksembeveiliging voor PV-installaties

18 november 2014 - SolarNRG streeft er als leverancier van oplossingen in de zonne-energie naar u een zo compleet mogelijk assortiment te bieden. Een nieuwe uitbreiding aan ons assortiment is bliksembeveiliging.

Blikseminslag kan schade aanbrengen aan elektrische circuits die door een directe blikseminslag getroffen worden of een overspanning te voortduren krijgen door de magnetische inductie van een indirecte blikseminslag of –overslag tussen wolken. De risico’s op schade door blikseminslag worden vaak onderschat, zeker ook in de zonnepanelen-branche. Terwijl de kans zeer aanwezig is dat een zonnestroom-installatie te maken krijgt met de gevolgen van een directe of indirecte blikseminslag.

Gemiddeld slaat de bliksem per vierkante kilometer 1,5 keer per jaar in. Ligt er een klein zonnestroom-systeem op het dak dan is de kans op een directe blikseminslag uiteraard vrij klein. Bij grotere systemen is deze kans echter al een stuk groter. Maar ook indirecte blikseminslagen - overslagen tussen wolken - kunnen sterke elektromagnetische velden veroorzaken waardoor overspanningen kunnen ontstaan in elektrische circuits door magnetische inductie. Een blikseminslag tot maar liefst 1 kilometer verderop kan op deze manier nog schade aanrichten aan een elektrische installatie of elektronica.

Bescherm daarom uw zonne-energie installatie tegen de gevolgen van blikseminslag!

SolarNRG levert alle nodige materialen om uw PV-installatie te beschermen tegen de gevolgen van indirecte blikseminslag. Tegen directe blikseminslag kan alleen beveiligd worden d.m.v. een bliksem beveiligingsinstallatie. Is er een bliksem beveiligingsinstallatie aanwezig, dan moet de PV-installatie afhankelijk van de specifieke daksituatie aanvullend beveiligd worden. Ook hiervoor levert SolarNRG alle benodigde materialen. Ook kan SolarNRG u van advies voorzien om in uw specifieke situatie tot een maatwerkoplossing te komen.

Bron: www.solarnrg.nl/producten/bliksembeveiliging

Deel deze pagina