Nederland / Nederlands

Nieuw: APS micro-omvormers

7 november 2014 - Sinds kort levert SolarNRG micro-omvormers van APS, wereldwijd de op één na grootste fabrikant van micro-omvormers en marktleider in Australië en China. APS staat garant voor bewezen technologie en is het stadium van kinderziektes allang voorbij. De verwachting is dat APS binnen korte tijd ook een belangrijke positie binnen Europa zal verwerven door de hoge kwaliteit, competitieve prijzen, het slimme productportfolio en lokale aanwezigheid (service en distributie). Een zonnepaneel systeem met APS laat zich eenvoudig en snel plaatsen. Er komen geen omvormers binnenshuis, dus geen warmte of geluid. Daarnaast is het systeem modulair uit te breiden en kunnen verschillende zonnepanelen en oriëntaties in één systeem gebruikt worden. Ook in het geval van schaduwval zijn micro-omvormers een goede keus.

Het doorkoppelen van de micro-omvormers werkt zeer simpel door de lage AC-kabels die standaard aan de micro-omvormers zitten. Geen gedoe dus met een hoop koppelunits en tussenkabels. De montageframes en frames van de zonnepanelen zijn automatisch geaard vanuit de aardaansluiting van de omvormers, dat weer scheelt in het installatiewerk.

De micro-omvormers kunnen gemonitord worden d.m.v. de APS ECU monitoring unit. Dit gaat via powerline communicatie, waardoor er geen problemen met een slechte draadloze verbinding kunnen zijn. Gebruik van de ECU is niet noodzakelijk, de micro-omvormers functioneren ook zonder monitoring unit. Met de ECU kan de installatie ook online op het APS monitoringportaal gemonitord worden.

Deel deze pagina