Nederland / Nederlands

Nationaal Energiebespaarfonds

22 oktober 2013 - Via het Nationaal Energiebespaarfonds (Rijksoverheid i.s.m. Rabobank, ASN Bank) kunnen huizenbezitters een goedkope lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren.

De bedoeling is dat huizenbezitters vanaf begin december een goedkope lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen; voordat het Nationaal Energiebespaarfonds de eerste leningen kan verstrekken, zullen nog een aantal belangrijke stappen gezet moeten worden. Belangrijk is dat de Europese Commissie goedkeuring geeft. Ook dient de Autoriteit Financiƫle Markten toestemming te geven voor het verstrekken van financiƫle leningen door de Stichting Nationaal Energiebespaarfonds.

Voorwaarden voor lening
Bij het Nationaal Energiebespaarfonds kunnen particuliere huizenbezitters leningen aanvragen met een looptijd van 7 of 10 jaar voor bedragen tussen 2.500 en 25.000 euro. De rente die woningeigenaren gaan betalen is aftrekbaar en ligt waarschijnlijk tussen 3 en 3,5 procent, afhankelijk van de hoogte en looptijd van de lening. De exacte rentepercentages worden bij de start van het fonds bekend gemaakt. Met de lening kunnen onder andere zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie , gevelisolatie, zonneboilers, hoog rendement beglazing en energiezuinige kozijnen worden gefinancierd. Ook de kosten voor een maatwerkadvies voor energiebesparing kunnen in de lening worden meegenomen.

Meer informatie over het Nationaal Energiebespaarfonds, vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Bron: Rijksoverheid

Deel deze pagina