Nederland / Nederlands

Grootschalig zonne-energieproject Moerman Woon Promenade (Hellevoetsluis) afgerond

17 juli 2012 - In juni is het grootschalige zonne-energieproject, dat door SolarNRG is geleverd en geïnstalleerd, door Moerman Woon Promenade in gebruik genomen.

Eerder dit jaar, op 16 maart, ondertekende de heer J.C. Moerman Senior het contract met SolarNRG voor het unieke project: plaatsing van 480 zonnepanelen op 8 schuine daken van de Moerman Woon Promenade. Deze zonnepanelen gaan meer dan 100.000 kWh per jaar aan energie leveren, het verbruik van ruim 30 huishoudens en is hiermee het grootste zonnepanelenpark in de regio! Wethouder P. Hofman (Milieu) van Hellevoetsluis heeft op 8 juni de laatste zonnepaneel op het dak van het bedrijf gelegd.

Met de zonnepanelen zal Moerman straks voor een groot deel in de eigen energiebehoefte voorzien. Op een groot TV scherm in de Centrale Hal kunnen bezoekers zien hoeveel energie op dat moment wordt opgewekt.

Moerman: “Een bijkomend voordeel van de zonnepanelen is, dat zij ook direct een isolerend effect hebben. De slaapkamerafdeling is in de zomer bijna tropisch. De zonnepanelen zullen straks een extra isolatielaag vormen, waardoor de temperatuur in de zomer een stuk draaglijker zal zijn.” Dat scheelt ook in het stroomverbruik van de airconditioning.

Bekijk de details van deze installatie op onze referentiepagina.

Deel deze pagina