Nederland / Nederlands

"Groen Licht"

14 december 2012 - In Wageningen Nieuw Kortenoord komen ca. 350 nieuwbouwwoningen. In samenwerking met Bouwfonds verzorgt SolarNRG de zonne-energie-installaties voor de toekomstige bewoners van Nieuw Kortenoord. Bewoners van Nieuw Kortenoord gaan hiermee ruimschoots voldoen aan de eisen die het Bouwbesluit, de Nederlandse wetgeving rondom woningen, stelt.

Het Bouwbesluit stelt eisen aan o.a. energiezuinigheid van nieuwbouwwoningen. De maat voor energiezuinigheid wordt uitgedrukt in een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Hoe lager de EPC van een woning, hoe beter. De overheid stelt hieraan steeds strengere eisen en terecht! Alle gebouwen die nu gebouwd worden, moeten op de toekomst voorbereid zijn.

Bouwfonds hoopt met de actie Groen Licht, zoveel mogelijk wijken als Nieuw Kortenoord te stimuleren op het gebied van energiezuinigheid. Met behulp van een energiecoach worden toekomstige bewoners op de hoogte gehouden van het energieverbruik en de verhoudingen hiervan tussen de verschillende huishoudens.

Inmiddels is al de helft van de beschikbare zonne-energie-installaties verkocht. Een mooi tussentijds resultaat van de ‘Groen Licht’ campagne!

Deel deze pagina