Nederland / Nederlands

Amsterdam: weer zonnepanelen op het dak

28 september 2010 - Zon op je Dak is een subsidieregeling voor zonnepanelen van de Amsterdamse stadsdelen en de provincie Noord-Holland. Sinds 2007 hebben honderden Amsterdamse huiseigenaren subsidie ontvangen voor de aanschaf van zonnepanelen.

Ook dit jaar stellen de Amsterdamse stadsdelen samen met de provincie Noord-Holland weer budget beschikbaar voor de subsidieregeling Zon op je Dak. Vanaf 18 OKTOBER 2010 9:00 uur is de subsidie aan te vragen. Wees er vroeg bij, want de subsidieregeling is zeer populair en daarom vaak al snel overschreven. Ook SolarNRG is leverancier voor de regeling.

Zon op je Dak is een project van de 7 Amsterdamse stadsdelen. Projectbureau ARC voert het project namens de stadsdelen uit. De provincie Noord-Holland en de Amsterdamse stadsdelen stellen de subsidie beschikbaar.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet zijn er subsidievoorwaarden.

Na de honorering van de subsidieaanvraag is er 14 weken de tijd om de zonnepanelen aan te schaffen en de subsidievaststelling aan te vragen. Nadat de susbidievaststelling is goedgekeurd wordt na 30 dagen de subsidie uitgekeerd.

Het subsidiebedrag is voor 2010 €1,25 per Wattpiek. Wattpiek is een eenheid voor de hoeveelheid stroom die een zonnepaneel kan opwekken. Het maximum bedrag is €750,- per aanvrager, of 40% van de gemaakte kosten voor de aanschaf van de zonnepanelen.

Deel deze pagina