Nederland / Nederlands

12 miljard beschikbaar voor ondernemers om te investeren in zonnestroom

16 augustus 2017 - Op 3 oktober sluit een nieuwe SDE (Subsidie Duurzame Energie) ronde van 12 miljard euro. Bedrijven krijgen hiermee de kans om zichzelf te verduurzamen en het levert serieuze rendementen op. Tot en met 3 oktober kunnen bedrijven zichzelf inschrijven voor deze subsidie.

Een noodzakelijke tool, aldus Marco van Veen: “Aan een subsidie zonder panelen heb je niks, maar aan panelen zonder subsidies ook niet. Het één versterkt het ander. Dit jaar hebben we in maart veertien SDE subsidie aanvragen ingediend en die zijn voor honderd procent gehonoreerd; dat is redelijk uniek. Onze ervaring als installateur komt daarbij enorm van pas. De truc is namelijk dat je de dossiers volledig hebt, met alle offertes, de exploitatiebegroting en de tekeningen. Overigens verplicht een subsidieaanvraag een ondernemer nog tot niets, wij nemen het hele advies en rekenwerk en de subsidieaanvraag op ons.

De AGF en Agrarische Sector hebben volgens Marco nog eens extra voordelen van zonnestroom. “Zonnestroom sluit namelijk naadloos aan op koelcelgebruik. In de winter is het kouder in de hal en hoeft er minder gekoeld te worden; in de zomer moeten de koelmotoren harder draaien, maar is de opbrengst van zonnepanelen veel hoger. Er zijn nog tal van AGF bedrijven die hun dakoppervlakte niet gebruiken. Als ondernemers de keuze hebben om geld op de bank te laten staan of te investeren in zonnestroom, is het wat mij betreft echt een no-brainer. Zonnestroom rendeert altijd beter!”

Meer weten? Mail één van onze adviseurs of bel naar 0174 - 444 171.

Deel deze pagina